استراتژی بازاریابی محتوایی
برای این که بتوانید استراتژی بازاریابی محتوایی خود را ترسیم کنید باید بتوانید راهی را که مخاطب شما طی می کند تا به مشتری شما تبدیل شود را درک کنید. شما باید بتوانید نیاز مخاطب را تشخیص دهید و کاری کنید که آن ها به شما اعتماد کنند و دوباره به سوی شما برگردند. حال این سوال را از خود بپرسید: "چه چیز باعث می شود که بازاریابی محتوا موثر باشد؟" یکی از جواب هایی که می شود به این سوال داد این است که بازاریابی محتوایی به مخاطبین کمک می کند تا زندگی بهتری داشته باشند. این یکی از مواردی است که شما باید در استراتژی بازاریابی محتوایی خود به آن توجه کنید. کدام محتوای شما و چگونه به مخاطب کمک می کند تا زندگی بهتری داشته باشند. چگونه می خواهید به نیازهای مخاطب پاسخ دهید. شما ابتدا باید نقاط قوت خود را مشخص کنید و ببینید در چه حیطه ای می توانید برای مخاطب خود ارزش آفرینی کنید.
شما می توانید دانش خود را دسته بندی کنید و در ابتدای امر به شکل رایگان در اختیار مخاطب قرار دهید. شما باید چیزی بیش از یک انسان خبره در حیطه کار خود باشید. شما باید مشاوری دلسوز برای مخاطب خود باشید. در این صورت مخاطبین به شما اعتماد خواهند کرد و شما را به دیگران معرفی خواهند کرد. در بازاریابی محتوا چیزی که دیگران درباره شما می گویند بسیار مهم تر از چیزی است که شما درباره خودتان می گویید. این همان اصلی است که گوگل آن را رعایت می کند. گوگل بر اساس برخورد دیگران با محتوای شما به شما امتیاز می دهد. پس مدام به این فکر کنید که چگونه می توانید برای مخاطب موثر باشید.
خودتان را جای مخاطب بگذارید. در هر مرحله نیازی از او را هدف قرار دهید و برای آن محتوا تولید کنید. بعد نیاز بعدی او را تشخیص دهید و محتوای دیگری را برای او تولید کنید. لینک محتوای بعدی را در مطالب مرتبط قرار دهید تا مخاطب مرحله به مرحله رشد کند. دسته بندی مطالب از اهمیت ویژه ای برخوردار است. خواندن نظرات مخاطبین در شبکه های اجتماعی و سایت های دیگر به شما کمک می کند تا بتوانید نیازهای مخاطب خود را بهتر تشخیص دهید. مورد دیگر بررسی عباراتی است که مخاطبین در گوگل جستجو می کنند. شما می توانید از ابزاری مانند کیورد پلنر استفاده کنید تا ببینید مخطبین در حیطه فعالیت شما چه عباراتی را جستجو می کنند. شما باید منظم این کار را تکرار کنید چرا که بعد از مدتی ممکن است الگوهای جستجوی جدیدی برای مخاطبین شما ایجاد شود.
یکی دیگر از کارهایی که باید انجام دهید آنالیز رقباست. شما باید رقبای خود را تحت نظر بگیرید تا ببینید آن ها چگونه حرکت می کنند. چه نقاط قوت و ضعفی دارند. استراتژی بازاریابی محتوای آن ها چگونه است. شما نه تنها وبسایت رقبا که شبکه های اجتماعی آن ها را نیز دنبال کنید. باید بررسی کنید که برای عبارات مختلف مرتبط با شما رقبای شما چه جایگاهی در نتایج گوگل دارند و برای به دست آوردن آن جایگاه چه کارهایی انجام داده اند. رقبای شما در شبکه های اجتماعی از چه هشتگ هایی استفاده می کنند.
بررسی کنید که چه محتوایی برای سایت شما مناسب است و چه محتوایی برای شبکه های اجتماعی شما. مثلا اگر در اینستاگرام فعالیت می کنید محتوای تصویری مناسب است اما اگر در توییتر فعالیت می کنید باید بتوانید متن خوبی برای آن تهیه کنید. در ضمن حتما آیکون شبکه های اجتماعی خود را در سایت خود قرار دهید و آن را به صفحه خودتان در شبکه اجتماعی لینک کنید.
برای خود تقویم محتوا ایجاد کنید تا بدانید در چه زمان هایی باید چه مطالبی در سایت و شبکه های اجتماعی خود قرار دهید تا آپدیت منظمی داشته باشید. مجموعه نکات بالا به شما کمک می کند تا بتوانید استراتژی بازاریابی محتوای خود را ترسیم کنید.